“La poesia no pot omplir la vida, però necessita tota la vida”

Hem de (re) llegir Riba, sí. (Re) llegir-lo incansablement. Tornar a ell com qui torna a casa. Riba no és només poeta. El seu valor no és estrictament literari, sinó que va més enllà. La seva és una poesia que no es pot deslligar de la reflexió, de l’intel·lecte, de la vida. Riba és complex perquè la vida mateixa és complexa. No pot ser d’una altra manera, i això no ens ha de fer gens de por. Cinquanta anys després de la seva mort, els seus valors i pensament són plenament vigents. Actualment són pocs els que encara el llegeixen directament, però el seu llegat continua molt viu en la poesia de les generacions posteriors. Tots els camins duen a Riba i tot lector de poesia, més tard o més d’hora, directa o indirectament, hi acaba anant a parar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s