Persones de ple dret

La Declaració Universal dels Drets Humans reconeix que totes les persones tenim els mateixos drets i llibertats, sense distinció de cap mena. Per diferents que siguem tots tenim els mateixos drets

La visió limitadora que sovint es té sobre la discapacitat fa que centrem l’atenció i la mirada en allò que no podem fer, generant actituds discriminatòries i sobreprotectores. Per la qual cosa les persones que patim algun tipus de discapacitat ens trobem, moltes vegades, en situacions en què es vulneren els nostres drets i ens impedeixen decidir sobre aspectes bàsics de la nostra vida. 

Podem i volem decidir com volem viure. Les nostres aspiracions i expectatives són les mateixes que les de qualsevol altra persona. Tenim dret a viure de manera independent, a votar i participar activament en la vida política, a la igualtat d’oportunitats, a estimar i a ser estimat, al treball, a l’accessibilitat, a rebre una atenció digna, a gaudir de l’oci, a una educació inclusiva, a ser escoltats, a la intimitat i a prendre les nostres pròpies decisions. 

La defensa dels Drets, els de totes les persones independentment de quina sigui la seva capacitat, és clau per a la nostra plena integració a la comunitat i l’assoliment d’una societat més plural i diversa. Tenim veu i vot. Respectar-ho és cosa de tots. 

Fotografia Sicalipsis

* Text escrit per al calendari 2020 de la Fundació MAP

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s