Takis

L’energia no es crea ni es destrueix, es transforma. És així com Takis (Panayiotis Vassilakis 1925 – 2019) aconsegueix crear escultures dinàmiques mitjançant la conjunció d’electroimants, ferro, fil metàl·lic, fil de niló i agulles que en quedar suspesos en l’aire provoquen moviment i so. Escultures amb les quals a mitjans dels anys cinquanta, l’artista grec arribà a trencar amb la idea de l’obra d’art com a quelcom inamovible. 

La retrospectiva que pot visitar-se al MACBA fins al 19 d’abril pretén explorar l’entorn i allò que hi ha d’imperceptible en tot el que ens envolta.

“L’electromagnetisme és una cosa infinita, invisible – deia Takis – M’agradaria fer-lo visible per tal de comunicar-ne l’existència i fer-ne conèixer la importància. M’agradaria fer visible aquest món invisible, incolor, no sensual i nu que no ens pot irritar la vista, el gust ni el sexe. Aquest món que, simplement, és pensament pur”.

Magnetic Fields. Foto: Roberto Ruiz
Etiquetado

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s