Publicacions

ELS CERCLES CONCÈNTRICS

Ed: Pagès editors (2017)

Gènere: narrativa

Col·lecció Lo Marraco Nº 316

Pàgines: 160 pg

La narradora, una professora de llengua i literatura, juntament amb el seu company, passa uns dies de vacances al poble d’origen de la seva família. Un viatge en el qual la parella, en ple procés de reproducció assistida i redefinició de la convivència en comú, es retrobarà amb els amics de l’adolescència. Uns dies que inevitablement evoquen el passat i que en certa manera expliquen el present. El retrat precís d’una generació que a la quarantena no ha acomplert les expectatives, personals i col·lectives, que s’havia proposat. Una novel·la agredolça sobre la identitat i de com el pas del temps ens acara amb el fracàs de no haver sabut satisfer els nostres desitjos.


AL MIG DE LES COSES

IV Premi Jordi Pàmias de poesia, 2012

Ed: Pàgès editors (2013)

Gènere: poesia

Col·lecció La Suda Nº 153

Pàgines: 108 pg


ÚTER

Premi Betúlia de Poesia. Memorial Carme Guasch 2012 de Badalona

Ed: Viena Editorial (2012)

Gènere: poesia

Pàgines: 48 pg

Úter és un llibre conceptual que parteix d’una experiència personal. El tema principal, que es va repetint al llarg de tot el poemari i que es pot llegir cronològicament com si fos una narració, és el de la gestació i la mort perinatal. L’autora s’expressa amb un llenguatge despullat i dur que defuig el victimisme i l’autocompassió, i construeix un text que reflecteix una història d’amor i de superació personal.


COM BÈSTIES QUE CAMINEN PELS MARGES

Dibuixos de Pili Mata Sampietro

Gènere: poesia

Ed: plaquette senhal (2008). Núm. 10

A cura de Patrick Gifreu, Enric Prat i Pep Vila.

Amb la col·laboració de la Llibreria 22 i l’Ajuntament de Girona

Pàgines: 12 pg.


CAPACITATS. Les veus de la Fundació MAP

Dibuixos de Pili Mata Sampietro

Gènere: narrativa

Ed: Fundació MAP (2008)

Pàgines 104 pg.

Capacitats és un entramat de veus que repassen els quaranta anys de funcionament i els diversos serveis de la Fundació MAP. La memòria dels professionals, els usuaris i les famílies es desplega com branques d’un mateix arbre. Les situacions que ens narren són sobretot quotidianes, situacions amb les quals treballen i viuen dia a dia i que, al cap i a la fi, són les que els permeten – ens permeten – créixer com a professionals i persones.

El resultat del llibre, però, no és periodístic. Malgrat que totes les situacions parteixen d’una base real i documentada, el desenvolupament d’alguns dels fets que s’hi narren pot ser fictici.

Formalment, el llibre està redactat en format de lectura fàcil perquè pugui ser accessible, si no a tothom, a un gran nombre de persones.


LA MATEIXA PEDRA

Premi ciutat d’Olot de narrativa experimental 2006

Gènere: narrativa

Ed: Curbet Edicions, CCG (2007)

Pàgines: 72 pg.

La memòria és un llast del qual no podem desprendre’ns. La mateixa pedra narra la desmembració, i posterior despoblament, d’un poble a través d’actes fragmentats i quotidians dels oriünds, i de com aquests fets els portaran per diferents vies d’escapament. Cada relat és una baula de la cadena que acaba tancant la carrerada en desús que duu a Lopire.

A %d blogueros les gusta esto: